​Încă un spital sub anchetă epidemiologică, 28 de medici sunt în izolare. În Spitalul de Arşi din Bucureşti a fost operat un pacient confirmat ulterior cu coronavirus

Autor: Georgiana Mihalache 25.03.2020

Spitalul Clinic de Urgenţă şi Arsuri din Bucureşti a primit un pacient de 43 de ani de la Suceava în noaptea de 20 şi 21 martie, care nu fusese testat pentru coronavirus la Suceava, confirmat ieri cu noul coronavirus, transmite Ministerul Sănătăţii.

Pacientul a avut contact cu 31 de persoane, dintre care 28 sunt cadre medicale, care se află în acest moment în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Cei tri pacienţi cu care a mai avut contact indirect pacientul confirmat au fost izolaţi şi vor fi testaţi.

„În 23 martie 2020, conducerea unităţii medicale din Bucureşti a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecţie cu COVID 19 şi, in paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecţie a personalului medical şi pacienţilor înainte de cunoaşterea rezultatelor acestui test.

În seara de 24 martie 2020 rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus”, informează Ministerul Sănătăţii.