Decizia luată în cadrul CEx PSD: Toţi parlamentarii Partidului Social Democrat vor dona 50% din indemnizaţie pentru echipamente medicale

Autori: Alina Eftimie , Mediafax 25.03.2020

Toţi parlamentarii PSD vor dona jumătate din indemnizaţie pentru achiziţionarea de echipamente medicale. Decizia a fost luată miercuri în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului, care a avut loc online.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că una dintre deciziile luate miercuri în Comitetul Naţional al PSD este ca parlamentarii social-democraţi să îşi doneze jumătate din indemnizaţie pentru achiziţia de echipamente medicale, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Am avut o şedinţă video cu toţi colegii din teritoriu. Mă bucur că toţi au înţeles că în această perioadă trebuie să fim solidari. Toţi parlamentarii PSD au decis că vor dona 50% din indemnizaţiile lor pentru a sprijini achiziţia urgenţă de echipamente medicale de maximă necesitate”, a anunţat, la finalul şedinţei, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Acesta a făcut un apel şi către preşedintele Iohannis şi Guvern să trimită teste către spitale.

„Majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus. Sunt judeţe care ne-au spus că sunt mulţi oameni care au ieşit din carantină şi nu au fost testaţi! Este foarte grav. De aceea fac un apel către Guvern şi către preşedintele Iohannis din partea primarilor şi preşedinţilor de CJ, să trimită urgent teste către spitale”, a mai spus Ciolacu.