Provocare! E timpul să oferim. Hai să arătăm statului că putem să facem cel mai util parteneriat public - privat, ever!

Autor: Dragoş Dragoteanu 25.03.2020

Concret

Statul roman importa acum din Coreea de Sud (tara cea mai eficienta in combaterea coronavirusului) 20 de aparate performante, aprobate de Ministerul Sanatatii. Firma care le-a produs nu este singura, exista si alte companii coreene care livreaza acelasi gen de produs. Numitorul comun al acestor echipamente medicale este ca se poate folosi acelasi tip de kit de testare contra Covid-19, pe toate aceste echipamente medicale.

Catre toti antreprenorii romani si cei care lucreaza in mediul privat

Daca statul poate, hai sa demonstram si noi ca putem! Numai asa facem cea mai buna dovada ca un parteneriat public-privat poate functiona in Romania, mai ales in vremuri grele.

Noi, antreprenorii romani avem puterea să facem împreună #scutpentruspitale. Încă 20 de aparate ar creste semnificativ capacitatea de testare si, implicit sansele în lupta cu COVID 19.

Adrian Sarbu ne-a intrebat intr-un editorial senzational: "Cine se baga?" (https://www.zf.ro/opinii/adrian-sarbu-desteptarea-pana-sa-murim-de-virus-o-sa-ingropam-romania-video-19012230 ) ... Uite, concret, ce putem sa oferim, ca extrema urgenta. Il rugam sa ne mai provoace si sa promoveze orice actiune a mediului privat, pentru salvarea economiei nationale. Statul face ce poate, noi?

 

Cine strange fondurile?

 

Ca sa nu fie nicio discutie si urma de suspiciune, banii vor fi colectati de un ONG. Melania Medeleanu – ONG-ist cu reputatie impecabila, (cofondatoarea MagiCamp si Zi de Bine), s-a oferit sa ne ajute, deschizand un cont special, destinat exclusiv acestei misiuni. Asociatia ZI DE BINE este condusa de Melania Medeleanu si deja implicata in strangerea de fonduri pentru aparatura si echipamentele necesare medicilor. Info donatii: www.zidebine.ro

Primul transport de aparate poate sa plece din Coreea de Sud spre Romania pe 06 aprilie. MApN, prin purtatorul de cuvant Costin Spanu, s-a oferit sa aduca echipamentele de indata ce acestea vor fi achizitionate. In toata aceasta actiune voi fi implicat 100 %.

 

Totul transparent

 

Un aparat, care cuprinde 1.000 de teste, costa in jur de 60.000 euro. Se va pune la dispozitie oferta, firma importatoare, pretul final, informare permanenta detaliata, spitalele carora li se vor dona echipamentele. Pentru 20 de aparate avem nevoie in jur de 1.200.000 euro. Familia Dragoteanu doneaza primii 20.000 euro. Mai avem nevoie de cel putin 118 donatori, antreprenori de succes care sa doneze aceeasi suma. Evident, vor fi mult mai multi donatori din mediul privat si, speram, public. Orice suma e binevenita!

 

Inainte de orice...

 

In aceste momente dificile, prima tentatie, justificata de altfel, e sa te intrebi ce face statul pentru tine.

Va fi timp si pentru raspunsul la aceasta intrebare. Dar timpul, in ecuatia zilei de azi, nu e de partea noastra. Sa facem deci, partea noastra.

Aceasta este o initiativa concreta a unui antreprenor roman, Dragos Dragoteanu. Toti cei care lucreaza in mediul privat, si nu numai, pot sa demonstreze ca le pasa de Romania.

 

 Vă rog! Cine vrea să se implice, aştept mail la dragos.dragoteanu@yahoo.com