Cum va decurge preluarea spitalului privat Polaris de către Consiliul Judeţean Cluj pentru tratarea cazurilor de coronavirus?

Autor: Georgiana Mihalache 26.03.2020

Este prima preluare a unui spital privat de către o instituţie publică în România, starea de urgenţă în care se află ţara permiţând rechiziţionarea entităţilor private. Spitalul Polaris, o unitate privată de 180 de paturi, va fi gestionat de un consiliu de medici, reprezentanţi ai DSP. După ce criza îmbolnăvirilor cu coronavirus va trece, spitalul privat va reveni în administrarea privată a familiei Socea, care a fondat unitatea medicală.

Preluarea spitalului privat Polaris de către Consiliul Judeţean Cluj pentru a trata bolnavii cu coronavirus se va realiza în „câteva zile“, în acest moment autorităţile şi cadre medicale de la spitalele de pneumologie şi boli infecţioase din Cluj Napoca lucrând la circuitul medical al pacienţilor în spitalul privat.

Spitalul Polaris va fi organizat ca o extensie a Spitalului de Boli Infecţioase, iar cazurile care vor ajunge la unitatea privată vor fi cele uşoare sau medii de infectare cu coronavirus pentru a fi tratate, a explicat pentru ZF Valentin-Alexandru Jucan, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj.