Marian Pîrvu, CEO acoperişurile Wetterbest: Dacă nu ar fi fost pandemia, planurile noastre pentru 2020 erau creşterea exporturilor, extinderea prezenţei în marile reţele de magazine şi dezvoltarea reţelei de distribuitori

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.03.2020

Pentru 2020, producătorul estimează să ajungă la afaceri de 397 mil. lei, de la 270 mil. lei anul trecut l Wetterbest a inaugurat ieri o fabrică nouă, investiţie de 45 mil. lei.

Producătorul de acoperişuri metalice Wetterbest, preluat integral de grupul din construcţii TeraPlast, a deschis ieri o nouă fabrică în localitatea Băicoi din judeţul Prahova. Investiţia totală a fost de 44,5 milioane de lei, din care 8,5 milioane de lei au reprezentat ajutor de stat. Inaugurarea a fost făcută online, în noile condiţii impuse de epidemia de coronavirus.

„Ne propunem ca, în 2020, să extindem prezenţa la export şi să mergem mai departe în Europa Centrală – prin distribuitori, iar în vestul Europei – prin reţele DIY (do it yourself, bricolaj – n. red.). Momentan, exportăm doar în Ungaria şi Bulgaria, exporturile reprezintă 4% din cifra noastră de afaceri, vrem să ajungem la o pondere de 8% anul acesta. Toate evenimentele la care trebuia să mergem în perioada următoare însă, la Budapesta, la Bratislava, au fost amânate din cauza coronavirusului”, spune Marian Pîrvu, directorul general al Wetterbest.