Medlife anunţă noi măsuri în cadrul companiei, în contextul crizei de coronavirus şi negociază cu băncile pentru creşterea lichidităţii la nivelul Grupului

Autor: Cristina Bellu 26.03.2020

 

Operatorul de servicii medicale private Medlife (simbol bursier M) anunţă că urmează să implementeze o serie de măsuri în cadrul companiei în contextul crizei coronavirus, o parte dintre acestea vizând reducerea cu 50% a salariilor echipei de management pentru o perioada de 45 de zile şi trimiterea personalului non-critic din departamentele de suport în şomaj tehnic.

“Costurile vor fi suportate de către guvernul Românie până la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie. Pentru salariile care depăşesc media pe economie, diferenţa va fi suportată de Grup”, transmit reprezentanţii Medlife.

Totodată, începând de astăzi, programul de lucru al personalului administrativ cheie se va diminua de la cinci la patru zile lucrătoare.

În plus, operatorul de servicii medicale private negociază cu mai multe instituţii financiare pentru a-şi creşte lichiditatea disponibilă şi cu toti proprietarii de spatii in care isi desfasoara activitatea compania cu scopul de amanare sau reducere a platilor de chirie pentru urmatoarea perioadă.

"Ca urmare a acestor masuri, conducerea MedLife considera ca dispune de suficiente lichiditati pentru a asigura solvabilitatea grupului in urmatoarele luni de incertitudine si de a sustine reluarea activitatii pe masura ce conditiile de piata se vor imbunatati. În cazul in care situatia o va cere, compania este pregatita sa impuna masuri suplimentare fata de cele anuntate deja", mai spun reprezentanţii Medlife.