Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România: Fabrica de parbrize Sekurit şi-a ajustat activitatea, odată cu stoparea temporară a activităţii în producţia auto

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.03.2020

Fabrica de parbrize Sekurit din Călăraşi, deţinută de grupul francez Saint-Gobain, şi-a redus producţia în ultimele săptămâni, după ce mai multe companii din industria auto locală – printre care Automobile Dacia, Star Assembly (Daimler), Pirelli, Michelin – şi-au oprit producţia temporar, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Toate fabricile grupului Saint-Gobain în România funcţionează până la această dată, majoritatea la capacitate maximă, iar altele cu ajustarea activităţii ca răspuns la reducerea cererii, cum ar fi cazul fabricii Saint-Gobain Sekurit, odată cu stoparea temporară a activităţii unor fabrici de producţie auto. Mai mult, până în acest moment nu avem nicio întrerupere a aprovizionării”, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România.

Cu 13 fabrici în portofoliu, număr în care intră şi Sekurit, şi 1.800 de angajaţi, afacerile Saint-Gobain România au fost în 2018 de aproximativ 230 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza estimărilor făcute de companie.

„De la începutul lunii februarie, Saint-Gobain a decis implementarea unor schimbări în cadrul companiei. Această decizie de prevenţie timpurie a fost adoptată în mod natural, atât pentru protecţia tuturor echipelor, cât şi pentru a permite ca fabricile să funcţioneze şi să deservească clienţii. Măsurile au fost implementate treptat şi declinate în funcţie de instanţele către care se adresau: colegii din birouri şi colegii din fabrici”, mai spune Ovidiu Păscuţiu.