Alertă ANM: Cod portocaliu în mai multe judeţe, până vineri dimineaţa. Fenomenele meteo anunţate

Ziarul Financiar 26.03.2020

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, noi alerte cod galben şi portocaliu, anunţând vânt puternic în mai multe zone. În Bucureşti, vremea se încălzeşte, dar vântul persistă. 

ANM a emis o avertizare cod galben în vigoare în perioada joi ora 10.00 – vineri ora 10.00, anunţând vânt puternic la munte.

În zona montană, temporar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 70...90 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii, mai ales la altitudini mari.

Un alt cod galben valabil de joi ora 10.00 până la ora 18.00 anunţă vânt puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei şi zona litoralului. Joi, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei şi pe litoral rafalele vântului vor atinge temporar 55... 70 km/h.

De asemenea, o alertă cod portocaliu anunţă pentru zona montană a judeţelor Caraş-Severin, Mehedinţi, Hunedoara şi Gorj rafale ale vântului de 80...110 km/h şi zăpadă puternic spulberată.

Codul portocaliu a început joi la ora 10.00 şi expiră vineri la ora 10.00.

Pentru Capitală, ANM anunţă de joi ora 10.00 până vineri la aceeaşi oră o încălzire a vremii şi vânt.

Vor fi intensificări ale vântului, mai ales pe parcursul zilei, când temporar rafalele vor atinge 55...60 km/h. Cerul va fi variabil. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 4...5 grade.