CFR S.A: Am constituit „Celule de urgenţă” pentru urmărirea permanentă a situaţiei existente. Toţi cei 23.252 de salariaţi lucrează în această perioadă

Autor: Alexandra Cepăreanu 26.03.2020

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR S.A), care ocupă locul doi în Top 100 cei mai mari angajatori din economie în 2018, realizat de Ziarul Financiar, a anunţat că la nivelul companiei au dezvoltat mai multe „Celule de urgenţă”, care au scopul de a urmări evoluţia crizei generate de coronavirus.

„În vederea organizării activităţii pentru gestionarea şi managementul situaţiilor de urgenţă generate de riscul de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus, pentru urmărirea permanentă a situaţiei existente, la nivelul companiei au fost constituite, prin dispoziţie internă, „Celule de urgenţă”, având componenţă tehnico-operativă de specialitate, cu funcţionare atât la centralul companiei cât şi la Sucursalele Regionale de Căi Ferate 1-8. De asemenea, au fost elaborate planuri de măsuri în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, actualizate în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivel naţional. Aceste planuri sunt adaptate activităţilor companiei şi aplicabile într-o manieră dezvoltată la nivel teritorial, acoperind mai multe scenarii (de la faza I-a, a II-a, a III-a şi/sau până la cel mai grav scenariu). În plus, la nivelul Sectorului Exploatare din cadrul companiei, fost elaborat un plan propriu pentru asigurarea continuităţii activităţii”, a transmis compania la solicitarea ZF.

De asemenea, toţi cei 23.252 de salariaţi ai companiei lucrează în această perioadă de criză.

„Planurile au fost comunicate salariaţilor companiei, pentru implementare şi strictă respectare, precum şi autorităţilor abilitate. În ceea ce priveşte numărul de salariaţi, precizăm faptul că din cei 23.252 salariaţi ai companiei, toţi lucrează în această perioadă.”