MapN anunţă că încă 20 de angajaţi ai Spitalului Militar Focşani au fost confirmaţi cu COVID-19

Autor: Otilia Serescu 26.03.2020

Încă 20 de angajaţi ai Spitalului Militar Focşani, din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar, au fost confirmaţi cu COVID-19, după ce anterior, un medic şi o asistentă s-au infectat cu coronavirus, a anunţat, joi, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„În urma desfăşurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” Focşani, din rândul celor 57 de contacţi apropiaţi ai celor două persoane confirmate iniţial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajaţi din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar au fost confirmaţi, de asemenea, pozitiv”, conform MApN, joi.

Direcţia medicală a MApN a dispus conducerii spitalului luarea tuturor măsurilor necesare în această situaţie.

„Astfel, ancheta epidemiologică va continua, fiind extinsă şi la contacţii personalului depistat pozitiv în cursul zilei de astăzi. În paralel, continuă dezinfecţia de grad foarte înalt în toate spaţiile spitalului”, precizează Ministerul.

La acest moment spitalul rămâne închis şi se caută soluţii ca, după finalizarea anchetei epidemiologice şi luarea măsurilor prevăzute de protocolul naţional pentru personalul confirmat pozitiv, să poată fi reluată activitatea de acordare a asistenţei medicale în spaţiile şi secţiile unde acest lucru va fi posibil.