ZF Audio Special: 15 minute cu un antreprenor. Mihai Miron, directorul general al grupului farmaceutic Ropharma: Globalizarea vine acum ca un bumerang, e păcat că nu avem fabrici serioase de măşti, dezinfectanţi în România

Autor: Georgiana Mihalache 28.03.2020

Ropharma este unul dintre cele mai mari grupuri farma locale, cu activităţi în producţia, distribuţia şi retailul de medicamente.

Criza coronavirusului pu­ne lupa pe producţia lo­cală a fiecărui stat, iar România trebuie să în­veţe din această situaţie critică ca pe viitor să protejeze şi să încurajeze producţia locală, pentru a putea face faţă imediat unor potenţiale lipsuri la nivel mondial, susţine antreprenorul Mihai Miron,  director general al grupului farmaceutic Ro­phar­ma, care controlează şi spitalul Sf. Constantin din Braşov şi deţine o fabrică care produce lactate.

„Mă aştept la o revigorare a ceea ce se numeşte lanţul agro-alimentar local. În ultimul timp, tot mai multe mărfuri alimentare au fost aduse din import şi cred că asta a dus la o slăbire a producţiei locale. Acest lucru este o slăbiciune acum pentru noi, globa­lizarea vine acum ca un bumerang. E păcat că nu avem fabrică serioasă de măşti  în România, e păcat că nu avem fabrici de dezinfectanţi solide“, a spus Mihai Miron la emisiunea ZF Audio Special: 15 minute cu un antreprenor.

Producătorii români trebuie să fie încurajaţi şi susţinuţi să crească pro­ducţia  pentru a putea folosi resursele locale în cazul unor crize să putem miza din ce în ce mai mult şi pe producţia locală, susţine Miron.