Moneda naţională a continuat să se aprecieze ieri, cursul leu/euro coborând la 4,8345 lei/euro. Leul a câştigat teren şi în faţa dolarului şi francului elveţian

Autor: Mediafax 27.03.2020

Moneda naţională a continuat să se aprecieze ieri după ce miercuri cursul leu/euro a scăzut sub 4,84 lei/euro pentru prima dată în ultimele două săptămâni, potrivit datelor BNR. Cursul de referinţă anunţat ieri de BNR a coborât la 4,8345 lei/euro. 

Presiunea pe curs se amplificase în ultimele săptămâni pe fondul turbulenţelor din pieţele financiare cauzate de criza coronavirus, BNR intervenind în piaţă de mai multe ori pentru a ţine cursul stabil şi a nu permite o depreciere accelerată a monedei naţionale.

Moneda naţională s-a apreciat  ieri şi în raport cu dolarul american, cursul coborând până la 4,4143 lei/dolar, cu circa 1,3% sub nivelul de miercuri.

Leul a câştigat teren şi în raport cu francul elveţian, pentru a treia zi consecutivă după o depreciere puternică în ultima săptămână, cursul scăzând joi la 4,5454 lei/franc, de la 4,5573 miercuri.