Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să dea dividende cu un randament de 3% şi vizează o finanţare prin obligaţiuni de până la 100 mil. euro

Autor: Tibi Oprea 27.03.2020

♦ Obligaţiunile ar avea dobânda de maximum 7% şi scadenţa între 3 ani şi jumătate şi 7 ani. ♦ Suma totală a dividendelor este de 10,7 mil. lei ♦ Compania vrea să răscumpere acţiuni de 25 mil. lei (3,6% din capitalul social) şi să reducă capitalul social cu 9,4 mil. lei ♦ Urmăreşte şi să ofere 2 milioane de acţiuni gratuite.

Impact Developer & Contractor (simbol bursier - IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a convocat acţionarii în data de 28 aprilie 2020 pentru a aproba o emisiune de obligaţiuni de maximum 100 mil. euro, cu o dobândă de maximum 7% şi cu o scadenţă de minimum 3 ani şi jumătate şi maximum 7 ani, în una sau mai multe emisiuni şi/sau tranşe, potrivit unui raport la Bursă.

Aprobarea emisiunii se va face indiferent dacă obligaţiunile vor fi nominative sau la purtător, garantate sau negarantate, în formă materializată sau de-materializată, dacă vor fi listate la orice bursă sau nu şi/sau denominate în lei, euro, orice altă monedă sau orice combinaţie a celor de mai sus.