Distribuitorul ELKO România: În perioada februarie-martie am remarcat o creştere pentru notebookuri, dar şi pentru componente PC. Distribuitorul IT se aşteaptă de asemenea la creşterea cererii pentru echipamente rugged şi industriale dedicate infrastructurii critice

Autor: Ioana Nita 28.03.2020


 Compania de origine letonă ELKO România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de distribuţie de IT, a înregistrat în perioada februarie-martie anul acesta o creştere pentru notebook-uri, dar şi pentru şi pentru compo­nente PC, licenţe software, surse neîntre­rupti­bile sau electronice de consum.

„Legat de acest aspect, una dintre principalele ten­dinţe pe care le-am observat este faptul că graniţa dintre electronicele de tip consumer şi tehnologia IT devine din ce în ce mai estompată. Anul trecut, la nivelul grupului ELKO, ponderea veniturilor din distribuţia electronicelor de consum a înregistrat cea mai mare creştere“, a declarat pentru ZF Car­men Stanciu, directorul general al ELKO România. Ea a adăugat că se aşteaptă de asemenea la o cerere susţinută pentru echipamente rugged şi industriale dedicate infrastructurii critice.