Gigantul american P&G se pregăteşte să înceapă producţia de dezinfectant de mâini şi măşti chirurgicale în fabricile de pe mai multe continente. Grupul are o fabrică la Urlaţi, Prahova

Autor: Cristina Roşca 27.03.2020

Grupul american P&G, cel mai mare producător de bunuri de larg consum nealimentare din lume, a instalat noi linii de producţie în cinci fabrici de pe mai multe continente pentru a demara realizarea de dezinfectant de mâini ce va fi folosit de angajaţii proprii - ca să poată lucra în singuranţă în continuare, de angajaţii din spitale, de autorităţile din domeniul sănătăţii şi de organizaţiile non-guvernamentale, a anunţat David Taylor, CEO-ul operaţiunilor globale şi preşedintele companiei. El nu oferă detalii despre aceste fabrici.

“Ne vom extinde capacitatea de producţie de dezinfectant astfel că vor fi utilizate în acest sens şi alte fabrici în următoarele săptămâni. Vrem să realizăm măcar 45.000 de litri pe săptămână atunci când vom fi operaţionali 100%.”

De asemenea, gigantul investeşte acum în mai multe fabrici pentru a putea produce şi măşti chirugicale, atât de necesare astăzi.

“Deja facem asta în China. Avem echipe care lucrează să instaleze capacitatea necesară în fabrici din America de Nord, Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa. Vom începe să producem în câteva săptămâni.”

Executivul P&G spune că această măsură e importantă din mai multe motive - va creşte disponibilitatea de astfel de produse în spitale şi alte instituţii din prima linie, îi va ajuta pe angajaţii P&G să lucreze în siguranţă şi pe termen lung va ajuta comunităţile din întreaga lume unde e nevoie de astfel de produse.

Grupul are o fabrică la Urlaţi, Prahova unde realizează şampon şi alte produse de păr şi are în plan o nouă investiţie în aceeaşi localitate pentru a produce capsule de detergent. Oficialii nu au anunţat încă dacă în planurile privind producţia de dezinfectant şi măşi va fi implicată şi fabrica locală.