Orban despre controversa achiziţiilor de echipamente medicale la nivelul firmelor: Dacă nu au fost respectate procedurile, contractele vor fi reziliate

Autor: Laura Buciu 27.03.2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că i-a cerut ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, să trimită Corpul de Control la ONAC, unde sunt suspiciuni că anumite achiziţii nu s-au făcut cu respectarea procedurilor.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, despre un contract de achiziţii semnat cu o firmă din Giurgiu, care nu are istoric sau experienţă în zona medicală, premierul Orban a spus că i-a cerut ministrului de Finanţe să trimită Corpul de Control la ONAC.

„A apărut că în procedura de achiziţie derulată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate s-a semnat un contract cadru cu o firmă din judeţul Giurgiu. I-am cerut ministrului Finanţelor să dispună o anchetă a Corpului de Control la ONAC. Aştept rezultatele acestei anchete. Sincer mi se pare ciudat că o firmă care nu prea are istoric şi nu are experienţă în zona medicală să poată să obţină un astfel de contract”, a spus Orban.

Premierul a afirmat că dacă acel contract nu a fost derulat în condiţii legale, el va fi reziliat, iar persoanele care au fost implicate în semnarea lui, fără respectarea condiţiilor legale, vor răspunde pentru această decizie.