Agrobusiness. Micii producători care furnizau produse agroalimentare în HoReCa: Avem nevoie de sprijin din partea statului. Ne-au scăzut vânzările cu până la 90%. „Dacă înainte livram către 100 de restaurante, acum dăm în 10. Am rămas cu stocuri“

Autor: Florentina Niţu 30.03.2020

Ordonanţa militară privind suspendarea activităţii de servire şi consum a pro­duselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, dată în 18 martie, nu a afectat doar busi­nessurile din sectorul HoReCa, ci şi pe furnizorii acestora, mici producători care au rămas cu marfa pe stocuri.

„Noi dădeam majoritatea pro­ducţiei în HoReCa, iar de când s-au închis restauran­tele, vânzările ne-au scăzut cu 90%. Dacă înainte livram către 100 de restau­rante, acum dăm în 10. Am rămas cu sto­curi, căci colectăm şi distribuim fructe şi legu­me de la câteva zeci de pro­du­cători români, am redus programul de lu­cru la jumă­tate, adică livrăm o dată la do­uă zile, am trimis angajaţii în şomaj teh­nic, iar din par­tea statului nu am pri­mit niciun ajutor în perioada aceasta“, a spus pentru ZF An­dreea Lupu, fon­da­toarea Fresh-Fruits Logistics.