Victor Căpitanu, One United: Pentru prima dată în ultimii şase ani putem negocia cu constructorii pentru a obţine un preţ mai mic. Criza determinată de pandemia de COVID-19 a scos din joc dezvoltatorii mai mici şi implicit presiunea pe constructori este tot mai mică, motiv pentru care cei care continuă proiectele pot negocia mai bine costul

Autor: Bogdan Alecu 30.03.2020

Creşterea costurilor construcţiilor, care a urcat chiar şi cu 20-30% anual în ultimii trei ani, a pus presiune foarte mare pe dezvoltatori, în condiţiile în care preţurile locuinţelor sau proiectelor imobiliare au crescut mult mai încet.

„Acum pentru prima dată în ultimii 5-6 ani este mai echilibrată puterea de negociere, iar acum tot pentru prima dată, de două luni negociem contractul cu constructorul când vine vorba de preţ. Dacă până acum negociam doar cu cât va creşte costul, acum putem negocia şi o reducere a costurilor. Anul acesta şi anul viitor cine va avea bani, va avea o mai mare putere de negociere. Acum pentru prima dată reuşim să ţinem costurile sub control“, a declarat Victor Căpitanu, acţionar în cadrul companiei One United Properties, unul dintre cei mai mari şi mai activi jucători români de pe piaţa imobiliară locală.