ZF Live. Ştefan Vuza, Chimcomplex: Avem nevoie de finanţare de la bănci locale pentru industria chimică locală, care acum se dovedeşte salvatoare. „Chimia este un producător de plusvaloare, nu de profit. Este vorba de siguranţa unui întreg sistem.“

Autor: Ramona Cornea 30.03.2020

Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex, afirmă că industria chimică din România are nevoie de sprijin din partea sist emului financiar-bancar local pentru a se putea dezvolta.

„Sistemul bancar-financiar românesc ar putea ajuta chimia din România, adică să facă afaceri. Noi avem o relaţie directă cu Eximbank care încă face paşi timizi. Avem discuţii să ne asigure ei linii de finanţare, însă trebuie ca şi Ministerul de Finanţe să fie implicat. Ordonanţele 29 şi 30 date săptă­mâna trecută pentru astfel de investiţii se referă la IMM-uri. Aşteptăm şi pachetul de măsuri pentru firme mari“, a declarat Ştefan Vuza în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El spune că principalii actori din eco­nomia locală trebuie să se pună de acord pentru a găsi modalităţi de a sprijini industria chimică locală, mai ales în contextul acesta când industria chimică vine în ajutorarea statului cu dezinfectanţii necesari în lupta cu pandemia de coronavirus.