Peste 200 de pacienţi din cei 306 internaţi la Spitalul Suceava se află pe sectorul Covid-19

Autor: Dan Mihail Birjoveanu 29.03.2020

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava a ajuns la 206 de persoane au transmis, duminică, reprezentanţii spitalului într-un comunicat de presă. Faţă de bilanţul de sâmbătă dimineaţă, numărul pacienţilor cu COVID-19 a crescut cu 57 de cazuri.

Potrivit conducerii spitalului, în sectorul COVID s-a deschis un punct de triere al pacienţilor suspecţi de infecţie cu noul coronavirus, deservit de medicii UPU ai spitalului.

„Instalarea s-a făcut în proximitatea sectoarelor de internare a pacienţilor, cuprinde 3 corturi cu circuite separate şi a fost instalat punctul de triere cu ajutorul SMURD Suceava", informează comunicatul.

Spitalul Judeţean Suceava anunţă că s-au făcut demersuri de instalare, în zona ambulatoriului spitalului, a 2-3 sisteme modulare care vor putea fi utilizate în cadrul creşterii numărului de pacienţi cu infecţie COVID-19.

Totodată, în comunicatul de presă se menţionează că s-a asigurat permanenţa liniilor de gardă şi continuitatea serviciului pe toate specialităţile, atât în Sectorul COVID-19, cât şi în celelalte sectoare de activitate.

„Întregul personal medical precum şi din serviciile administrative care asigură continuitatea activităţii la Spitalul Judeţean Suceava, face toate eforturile pentru a oferi o asistenţă medicală de calitate pacienţilor noştri", au mai transmis reprezentanţii spitalului.