Preşedintele american Donald Trump extinde măsurile de distanţare socială până pe 30 aprilie, după ce a aflat că SUA ar putea înregistra până la 200.000 de morţi cauzate de COVID-19

Autor: Alex Ciutacu 30.03.2020

Preşedintele american Donald Trump a extins măsurile de distanţare socială în SUA până la finalul lunii aprilie, după ce unul dintre consilierii săi l-a avetizat că numărul deceselor cauzate de coronavirus în Statele Unite ar putea ajunge chiar şi la 200.000, potrivit FT.

Trump a anunţat anterior că vrea să relaxeze restricţiile de circulaţi până la sărbătorile pascale, dar a fost forţat să renunţe la această idee după ce estimările propriei sale administraţii au arătat că vârful epidemiei va fi înregistrat după această perioadă.

„Nu ar fi nimic mai rău decât să declarăm victoria înainte de a câştiga. Este foarte important ca toată lumea să respecte cu stricteţe aceste măsuri. Cu cât o facem mai bine, cu atât coşmarul acesta se va termina mai repede”, a spus Donald Trump, duminică.

Preşedintele a mai subliniat că nu ia în calcul măsuri diferite pentru diverse state, întrucât consilierii l-au sfătuit să evite această idee.

Anunţul lui Trump a venit după ce Anthony Fauci, directorul Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a estimat că numărul de morţi cauzate de COVID-19 în SUA ar putea ajunge la un nivel cuprins între 100.000 şi 200.000 de persoane.

Cu peste 142.000 de cazuri, SUA este centrul pandemiei de COVID-19. Dintre acestea, 4.559 s-au vindecat, iar 2.484 au decedat.