Repoziţionare în forţă: Industria Auto caută soluţii pentru a produce echipamente medicale, de la soluţii dezinfectante, la componente pentru ventilatoare mecanice

Autor: Bogdan Alecu 30.03.2020

Constructorii de automobile şi producătorii de componente auto din România, prin Parteneriatul Auto Român, caută soluţii pentru a putea produce echipamente medicale in regim de urgenţă

"Încă de la debutul crizei sanitare, industria auto din România caută să identifice soluţii de creştere a capacităţilor de producţie pentru măşti textile, viziere, soluţii dezinfectante şi piese pentru ventilatoare", au declarat oficialii Automobile Dacia.

Groupe Renault România susţine lupta împotriva pandemiei COVID-19 şi pune la dispoziţia spitalelor din România, sub formă de sponsorizare, în acord cu Ministerul  Sănătăţii, 100 de vehicule Dacia şi Renault. Autoturismele vor fi folosite pentru deplasările personalului medical şi auxiliar, în situaţii de urgenţă identificate de către autorităţi la nivel naţional.

Nemţii de la Bosch au dezvoltat un test rapid pentru COVID-19, care poate livra diagnosticul în mai puţin de 2,5 ore şi care nu are nevoie de laborator, potrivit FT.

Producătorul german a spus că testul, dezvoltat în doar şase săptămâni, ar putea testa pacientul şi pentru alte nouă afecţiuni respiratorii, inclusiv gripă, printr-o simplă recoltare.

Testul va fi valabil în Germania în luna aprilie, şi imediat după şi în Europa, a anunţat compania.

De asemenea, Ford Europa se va implica în Marea Britanie, în cadrul unui consorţiu, în a produce echipamente medicale alături de companii precum Airbus, Thales, Rolls-Royce sau Unilever.