Michelin opreşte şi producţia de la Zalău, la câteva zile dupa ce a oprit fabrica din Prahova, din cauza epidemiei de coronavirus

Autor: Bogdan Alecu 30.03.2020

Michelin România se aliniază deciziilor luate la întregii industrii auto şi a oprit la finalul săptămânii trecute şi producţia de pe platforma industrială din Zalău, la coteva zile distanţă de când a încetat producţia şi la fabrica de anvelope Victoria din Floreşti, judeţul Prahova.

"În acelaşi context dificil şi date fiind anticipările privind o scădere importantă a comenzilor, Platforma Industriala de la Zalău îşi va opri activitatea. Uzina Zalău Cord nu mai funcţionează din data de 28 martie, iar uzina Zalău Anvelope va închide producţia începând cu data de 31 martie. Excepţie fac anumite activităţi critice sau cu foc continuu care vor avea un program specific.

Urmăm toate protocoalele interne pentru a asigura închiderea progresivă şi pentru a ne proteja angajaţii", au declarat oficialii Michelin România.

La nivel european constructorii auto au oprit producţia de maşini, iar majoritatea producătorilor de componente au oprit producţia în contextul extinderii epidemiei de coronavirus.

Peste 200.000 de angajaţi din industria auto locală sunt în şomaj tehnic din cauza epidemiei, companiile dorind să-şi protejeze angajaţii.