Regina Maria extinde capacitatea de procesare a testelor pentru depistarea noului coronavirus până la 700 de teste pe zi

Autor: Cristina Bellu 30.03.2020

Reţeaua Regina Maria, al doilea operator privat de sănătate, anunţă extinderea capacităţii de prelucrare a testelor RT PCR pentru COVID-19 şi în laboratorul Genetic Center din Bucureşti, volumul de procesare din cadrul instituţiei ajungând astfel la 700 de teste pe zi.

”Ajutăm deja la prelucrarea testelor din mai multe judeţe şi avem capacitatea de a procesa mult mai multe teste decât cele făcute până acum”, spune Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria.

În laboratorul central se pot prelucra teste RT PCR pentru COVID-19 nonstop, timp de cinci zile pe săptămână, iar sâmbătă şi duminică timp de 12 ore pe zi. Pâna la 28 martie, în cadrul Laboratorului Central au fost prelucrate peste 1.000 de teste.

“Testele nu pot fi efectuate la cerere. Prelucrarea acestora se realizează la solicitarea instituţiilor şi a spitalelor publice, a centrelor de dializă, precum şi pentru pacienţii programaţi la intervenţii chirurgicale în cadrul spitalelor Regina Maria”, transmit reprezentanţii companiei.

În urmă cu două săptămâni, operatorul privat de sănătate a început să efectueze teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, în laboratorul central din Bucureşti, la solicitarea autorităţilor.