Hidroelectrica sponsorizează cu peste 10 milioane de lei şapte spitale cu unităţi de primiri urgenţe

Autor: Roxana Rosu 30.03.2020

Acţionariatul Hidroelectrica a aprobat astăzi, 30 martie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, sponsorizarea unui număr de şapte spitale, cu unităţi de primiri urgenţe, cu suma totală de 10,03 milioane lei.

Atfel, Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, precum şi spitalele judeţene de urgenţă Vâlcea, Deva, Giurgiu, Drobeta Turnu Severin şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „ Sfântul Ioan cel Nou” Suceava primesc câte 1,5 milioane lei, în timp ce Spitalul Clinic Judeţean Mureş primeşte  1,03 milioane lei.

”Sprijinirea spitalelor româneşti tocmai a devenit prioritatea numărul unu în politica de sponsorizări a Hidroelectrica. Vedem cu toţii în aceste momente nevoile stringente ale sistemului medical naţional, ale celor aflaţi în prima linie a luptei cu pandemia. Suntem alături de medici in efortul excepţional pe care îl fac pentru a-i vindeca pe cei bolnavi si a-i proteja pe cei vulnerabili”, a declarat Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Decizia a fost luată de companie ca urmare a situaţiei de risc excepţional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus, şi în contextul creşterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României.

”Ştim că e mare nevoie de echipamente de primă urgenţă, echipamente de protecţie, materiale de curăţare, echipamente sanitare, dezinfectanţi şi alte obiecte esenţiale folosite în scopul protejării pacienţilor şi al personalului. Este momentul să fim solidari. Doar uniţi într-un efort comun şi dând dovadă de responsabilitate ne putem întoarce cât mai curând la lumea pe care o ştiam, la normalul vieţii de zi cu zi”.

Decizia de sponsorizare, precum şi hotârârile privind alocările de sume au fost luate cu unanimitatea voturilor celor doi acţionari, statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi Fondul Proprietatea.