ZF Live. Marian Popa, Deutsche Bank Global Technology Bucureşti: Până în jurul anului 2025, industria de IT din România se va dubla şi va ajunge la 10% - 12% din PIB

Autor: Ramona Cornea 30.03.2020

Criza creată de pandemia de COVID 19 nu va avea un impact puternic asupra pieţei de IT din România, ci va îmbunătăţi perspectivele de pe această piaţă astfel încât industria de IT va ajunge să genereze 10% - 12% din PIB-ul României până în anul 2025, crede Marian Popa, director general al Deutsche Bank Global Technology Bucureşti.

”Până în jurul anului 2025, industria de IT din România se va dubla, deci putem ajunge undeva la 10% - 12% din PIB. Am spus acum câteva luni că industria locală de IT este pe un platou pe care se reaşează, să redresează ca să meargă mai departe. Îmi menţin această părere, iar această criză nu face decât să îmbunătăţească perspectivele. Este clar că o alternativă extrem de eficientă şi viabilă pentru orice activitate este partea digitală, motiv pentru care eu văd că în viitor, după trecerea acestei crize, din toamnă încolo, foarte mulţi vor lua extrem în serios digitalizarea activităţilor lor, începând cu digitalizarea agresivă a activităţilor statului”, a declarat Marian Popa în cadrul emisiunii de business ZF Live.

După trecerea acestei crize, statul va trebui să devină un catalizator care să înceapă programe de infrastructură, de informatizare, precum şi programe de reporniri pentru industrii precum HoReCa şi turismul, crede el.

”Statul trebuie să fie un jucător activ, care participă, nu doar un jucător care dă nişte bani din când în când. Banii daţi în perioadă de criză sunt foarte buni, banii daţi în permanenţă nu fac decât să tempereze activitatea şi să ne facă comozi. Dacă statul va deveni unul dintre cei mai mari clienţi ai economiei româneşti în următorii doi ani de zile, eu sunt foarte convins nu numai că ne vom reveni foarte repede, dar vom şi depăşi nivelul economic în care suntem în momentul de faţă. Părerea mea este că statul trebuie să fie locomotiva”, concluzionează Marian Preda.