Roxana Nafiru, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa: Nu avem aparate de tip PCR. În 4-6 săptămâni vom primi două astfel de aparate

Autor: Alexandra Cepăreanu 30.03.2020

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa nu este dotat cu niciun aparat de testare pentru coronavirus de tip PCR, motiv pentru care recoltările pentru testări sunt trimise către Spitalul „Victor Babeş“ din Timişoara, iar rezultatele sunt oferite în aproximativ 24 de ore, a spus pentru ZF Roxana Nafiru, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

„Au fost demarate procedurile de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Resita, pe procedură simplificată, pentru achiziţionarea a doua aparate de tip PCR, urmând ca spitalul să intre în posesia lor în 4-6 săptămâni”, a spus Roxana Nafiru.

În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Resita lucrează aproximativ 137 de medici, la care se adaugă 511 asistenţi şi alţi colaboratori. De asemeena, aceştia au la dispoziţie echipamentele de protecţie necesare prevenirii răspândirii coronavirusului.

„Spitalul primeşte, periodic, echipamente, astfel încât să nu rămână descoperit. Echipamentele le primim de la Ministerul Sănătătii, prin Direcţia Judeteană de Sănătate Publică, sau prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă „Semenic“ Caraş-Severin.” 

De altfel, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Resita a solicitat şi de la ministerul Sănătăţii echipamente de protecţie.

„Săptămâna trecută, vineri, 27.03.2020, s-au primit 300 de echipamente pentru spital si 100 pentru personalul UPU-SMURD.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, spitalul a primit echipamente de protecţie -150 de viziere, 1.000 de măşti, 1.000 perechi de mănuşi şi 150 de combinezoane - de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a adăugat Roxana Nafiru.