Constructorii căii ferate dintre Gara de Nord şi Otopeni merg mai departe, în ciuda pandemiei. Gradul de execuţie a ajuns la 40%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 31.03.2020

Lucrările merg mai departe deşi Campionatul European de Fotbal a fost amânat, iar realizarea căii ferate avea ca termen-limită vara acestui an, înaintea meciurilor de la Euro 2020.

Constructorii care lucrează la calea ferată care ar urma să facă legătura între Gara de Nord din Bucureşti şi aeroportul Otopeni au ajuns la 40% grad de execuţie şi continuă să lucreze chiar şi în contextul pandemiei de coronavirus. Lucrările merg mai departe deşi Campionatul European de Fotbal a fost amânat pentru anul viitor, iar realizarea căii ferate avea ca termen limită vara acestui an, înaintea meciurilor pro­gramate în România pentru campionat.

„Lucrările pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă sunt în desfăşurare, cu un procent de execuţie de 40%, iar constructorul nu a transmis până la această dată nicio soli-citare/ notificare privind sis­tarea acestora”, spun repre­zentanţii CFR.