Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf. Antonio Oroian, broker la Goldring: Bursa de la Bucureşti ar putea reatinge minimele din urmă cu câteva săptămâni

Autor: Liviu Popescu 31.03.2020

♦ După două săptămâni de scădere, indicele BET a revenit pe creştere săptămâna trecută, respectiv un plus de 2,5%, evoluţie susţinută în mare parte de aprecierea pieţelor bursiere externe, dar şi de propunerile de dividende în cazul unor companii de stat.

Antonio Oroian, broker al Goldring, unul dintre cei mai activi intermediari de la Bucureşti, consideră că bursa româ­nească ar putea reatinge minimele de la începutul lunii martie, în pofida unui plus de 2,5% pe parcursul săptămânii trecute, întrucât pieţele externe nu s-au stabilizat, iar situaţia din SUA, în ceea ce priveşte răspândirea COVID-19, pare că ia amploare.

„Consider că cel mai important factor în prezent la bursa de la Bucureşti este cel extern. Se observă că cele mai mari mişcări ale acţiunilor sunt la deschiderea bursei româneşti (ora 10:00 - n. red.) când investitorii reacţio­nează la ce s-a întâmplat pe bursele asiatice sau la închiderea burselor americane. A doua mişcare mai amplă se observă după deschiderea burselor americane, undeva spre ora 15:30“, spune Antonio Oroian.