Ministerul Economiei: 100 de companii ne-au contactat pentru a pune la dispoziţie capacităţile lor de producţie. Ministerul Economiei nu are atribuţii de achiziţii centralizate

Autor: Alina-Elena Vasiliu 31.03.2020

Circa 100 de firme au contactat până acum oficialii Ministerului Economiei pentru a-şi pune fabricile la dispoziţia instituţiilor care au nevoie de diverse echipamente în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

„În ultimele 2-3 săptămâni, aproximativ 100 de societăţi comerciale au contactat Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pentru a pune la dispoziţie capacităţile lor de producţie din diferite domenii: confecţii, accesorii pentru confecţii, biocide, tratarea materialelor împotriva bacteriilor. MEEMA (Ministerul – n. red.) a centralizat toate aceste societăţi şi a furnizat informaţiile instituţiilor din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv Administraţiei Prezidenţiale, Ministerului Sănătăţii, prefecturilor”, spun reprezentanţii Ministerului Economiei, într-un răspuns la solicitarea ZF.

Ei adaugă şi că achiziţiile centralizate nu se regăsesc în atribuţiile acestui minister.

„Totodată, simţim nevoia să precizăm că MEEMA nu are atribuţii de achiziţii centralizate de materiale şi/ sau produse, iar fiecare entitate care efectuează achiziţii derulează aceste proceduri în conformitate cu nevoile şi cerinţele specifice pe care le are”, mai spun reprezentanţii Ministerului Economiei.