Patru modalităţi prin care poţi merge în vacanţă fără să îţi părăseşti casa

Autor: Eduard Ivanovici 04.04.2020

În contextul în care călătoriile neesenţiale sunt interzise în multe ţări de-a lungul planetei şi aproape 3 miliarde de persoane se află în autoizolare, există totuşi o mulţime de modalităţi de evadare în condiţiile în care ne menţinem datoria socială intactă şi rămânem în casă, scrie CNBC.

Cărţi

Când îţi este interzis să călătoreşti, există o mulţime infinită de feluri eficiente prin care îşi poţi transporta mintea către destinaţii exotice prin paginile unei cărţi. Şi, din fericire, aproape orice titlu publicat vreodată este valabil acum prin intermediul unui click.

Putem citi cărţi care să ne pună în perspectivă situaţia actuală: „Ciuma” lui Albert Camus, „Apocalipsa” de Stephen King sau „Dragostea în vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez. De asemenea, perioada de autoizolare poate reprezenta un moment cum nu se poate mai bun pentru a citi cărţile pentru care nu ne-am făcut niciodată timp să le citim: „Război şi pace”, „Don Quijote”, „Fraţii Karamazov”, „În căutarea timpului pierdut” etc.

Filme şi seriale

Într-o perioadă în care serviciile de streaming se întrec de la egal la egal cu cinematografele, momentele de plictiseală ar trebui să scadă în mod constant.

Fie că dorim să călătorim în Statele Unite („Easy Rider”), Franţa („Amelie”), Italia („La vitta e bella”) sau Japonia („Lost in translation”), lista de posibilităţi este practic interminabilă. De altfel, televiziunea, cu precădere seriile dramatice, nu a atins niciodată un nivel de calitate precum cel la care s-a ajuns în ultimii ani.

Mâncare şi vinuri

Filmele şi literatura sunt pe departe alternative la călătorit. Putem căuta reţete interesante din părţi diferite ale lumii – un aperitiv thailandez, un aperitiv peruvian şi un desert din Spania, de exemplu.

În plus, cei pasionaţi de vinuri au în continuare posibilitatea de a-şi comanda cât mai multe sticle pentru degustat.

Video call-uri

Probabil nu vorbeşti la fel de mult ca înainte. Reţelele de internet rămân în continuare deschise, aşa că îţi poţi suna rudele şi prietenii de peste hotare pentru a afla cum este viaţa în alte părţi ale lumii.

Nu a fost niciodată mai uşor să vorbim cu cei dragi oricând avem ocazia, iar şansele spun că şi ei se simt singuri. În mod miraculos, putem efectua apeluri video în orice parte a globului cu toată că mesajele text par opţiunea preferată de majoritatea oamenilor.