Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf. Murgoci, Estinvest: Mingea este în terenul cumpărătorilor. Există pesimism la Bursă, deci vânzători vor fi fără discuţie

Autor: Tibi Oprea 01.04.2020

♦ Putem pune evoluţia indicelui SIF-urilor pe seama dividendelor propuse în adunările generale de luna viitoare.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la Estinvest, intermediar de top 5 la Bursa românească, spune că după şedinţa de la începutul săptămânii, destul de slabă din punctul de vedere al lichidităţii (24 mil. lei), care a făcut notă discordantă cu ceea ce s-a întâmplat pe bursele externe, în special pe cele europene, se aşteaptă la o revenire a cotaţiilor şi a rulajului cu acţiuni, explicând că revenirea rulajului stă în mâinile cumpărătorilor.

„Mă aştept ca piaţa noastră să reacţioneze în baza creşterilor pe pieţele externe şi măcar din acest punct de vedere să existe o variaţie pe plus a indicilor bursieri. Din punctul de vedere al lichidităţii contează foarte mult dacă cumpăratorii vor fi mai fermi faţă de şedinţele anterioare, mingea este de data aceasta în terenul lor. În continuare există un pesimism în piaţă şi vânzătorii vor exista fără discuţie. Problema este de partea cumpărătorilor, dacă vor fi suficienţi astfel încât să asigure o lichiditate şi o creştere pe măsura creşterilor existente pe pieţele externe. Mă aştept la o lichiditate mai mare doar în cazul în care vânzătorii ar fi mai hotărâţi din acest punct de vedere“, spune Marcel Murgoci.