ZF „15 minute cu un antreprenor“: „Cum facem ca economia să funcţioneze în continuare“. Grupul Taparo a început producţia de măşti şi vrea să deschidă o fabrică de textile medicale. Ioan Filip, preşedinte şi acţionar: Vrem să putem avea o producţie din 100% materii făcute în ţară şi să nu fim dependenţi de importuri

Autor: Mădălina Dediu Panaete 01.04.2020

♦ Ioan Filip, Taparo: Vrem să putem avea o producţie din 100% materii făcute în ţară şi să nu fim dependenţi de importuri ♦ „Sunt convins că şi alţi antreprenori români vor reuşi să identifice oportunităţile acestei crize“.

Compania Techtex, specializată în producţia de textile tehnice şi parte a grupului Taparo, a început luni producţia de măşti chirurgicale pe prima linie instalată, urmând ca în următoarele săptă­mâni să primească alte trei linii de pro­ducţie şi să ajungă la o capacitate de 500.000 de măşti pe zi.

„Suntem cu linia de măşti în probe tehnologice şi pregătim oamenii. Capacitatea de producţie a acestei linii este de 150.000 de măşti pe zi şi sperăm să o atingem în perioada următoare, pe măsură ce reuşim să înţelegem mai bine funcţionarea acestei linii şi să pregătim oamenii, pentru că este un echipament pe care noi nu l-am folosit în mod curent. Avem plătite încă trei linii, deci în total vor fi patru linii de producţie“, a spus Ioan Filip, preşedinte şi acţionar al grupului Taparo, care activează în domeniul mobilierului tapiţat.