Primele anunţuri cu privire la reluarea producţiei de automobile în Europa: Cine porneşte şi cine amână din cauza pandemiei de coronavirus. Tot mai mulţi constructori auto se reprofilează pe echipamente medicale

Autor: Bogdan Alecu 01.04.2020

KIA este primul constructor auto care va relua la începutul săptămânii viitoare producţia de automobile, potrivit Automotive News Europe. Constructorul sud-coreean a oprit activitatea la uzina din Zilina, Slovacia în data de 23 martie din cauza pandemiei de coronavirus, iar producţia va fi reluată din data de 6 aprilie, adică de luni. De partea cealaltă, Volkswagen, care a suspendat producţia pe 17 martie pentru o perioadă de două săptămâni, a anunţat astăzi că producţia va rămâne oprită până în data de 19 aprilie, pe măsură ce continuă eforturile de a relua producţia. Peste 80.000 de angajaţi ai VW sunt afectaţi de această măsură.

Pe de altă parte, sunt constructori care au început producţia de echipamente medicale - în Statele Unite, Ford alături de gigantul General Electric a început producţia de ventilatoare speciale pentru Terapie Intensivă, iar în Italia, Automobili Lamborghini începe producţia de măşti chirurgicale şi viziere medicale în contextul pandemiei noului Coronavirus.

Automobili Lamborghini transformă departamentele fabricii sale de automobile super sport din Sant’Agata Bolognese în spaţii pentru producţia de măşti chirurgicale şi viziere de protecţie din plexiglas. Măştile vor fi donate Spitalului Sant’Orsola-Malpighi din Bologna pentru a fi folosite în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.