ULTIMA ORĂ: BNR recomandă băncilor din România să nu plătească dividende în anul 2020. Cristian Popa, CFA, membru al Consiliul de Administraţie al BNR: Este o recomandare şi nu o cerinţă

Autor: Liviu Popescu 01.04.2020

Banca Naţională a României (BNR) a recomandat băncilor comerciale din România să nu distribuie dividende în anul 2020, spune Cristian Popa, membru al consiliului de administraţie al BNR.

“Vreau să punctez faptul că acesta este o recomandare şi nu o cerinţă. Subliniem că este în interesul băncilor să fie suficient de bine capitalizate”, spune Cristian Popa, CFA, membru al consiliului de administraţie al BNR, în cadrul unei videconferinţe organizate de Asociaţia Investitorilor la Bursa de la Bucureşti (ARIR).

Vineri, Banca Centrală Europeană a recomandat băncilor din zona euro să amâne plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni până la cel mai devreme la începutul lunii octombrie din 2020, iar în schimb să folosească capitalul pentru a diminua pierderile şi pentru a îşi îmbunătăţi capacitatea de a acorda împrumuturi, scrie Financial Times.