Coşmarul chinezilor ar putea reîncepe: Wuhan a raportat primul caz de COVID-19. Este vorba de un adolescent din Marea Britanie

Autori: Cristian Badea , Otilia Serescu 01.04.2020

Un adolescent chinez,care studia‎ză în Marea Britanie, a devenit prima persoană care aduce noul coronavirus înapoi în Wuhan, oraşul unde a fost declanşată pandemia COVID-19. Băiatul de 16 ani reprezintă primul caz „importat” de coronavirus din Wuhan, susţin autorităţile locale, citate de Daily Mail.

Adolescentul, căruia i-a fost dezvăluit doar prenumele - Zhou, e asimptomatic şi a pornit spre Wuhan din Newcastle, apoi a trecut prin Dubai şi Beijing.

China a luat măsuri dure pentru a preveni un al doilea val de infectări ce ar putea fi provocat de oamenii reveniţi din străinătate. Prin urmare, aceştia sunt testaţi încă de pe aeroport, iar apoi sunt duşi în centre de carantină.

Aproape 700 de cazuri “importate” de COVID-19 au fost anunţate de autorităţile chineze, cele mai multe provenind din Marea Britanie.

Coronavirusul a făcut peste 2.500 de morţi în Wuhan, unde au fost raportate mai mult de 50.000 de infectări. Veridicitatea acestor cifre, precum şi a celor de la nivelul întregii ţări, a fost contestată de tot mai multe publicaţii străine, care sugerează că guvernul de la Beijing ascunde adevărata amploare a pandemiei.