Casa Albă estimează că Statele Unite pot înregistra între 100.000 şi 240.000 de decese cauzate de noul coronavirus

Autor: Eduard Ivanovici 05.04.2020

Preşedintele Donald Trump i-a pregătit pe americani pentru o creştere bruscă a numărului de cazuri cu noul coronavirus, spunându-le că Statele Unite se vor confrunta cu „două săptămâni foarte, foarte dureroase”, potrivit CNBC.

„Vor fi două, poate chiar trei săptămâni extrem de proaste. Vor fi trei săptămâni cum n-am văzut până acum”, a spus preşedintele american în timpul unei conferinţe de la Casa Albă. Membrii administraţiei Trump estimează că vor muri între 100.000 de şi 240.000 de oameni în Statele Unite, cazurile de coronavirus urmând să atingă apogeul în următoarele două săptămâni.

Statele Unite au mai multe cazuri cu noul coronavirus decât orice altă ţară din lume, mai exact 184.000. Zona New York-ului a devenit noul epicentru al pandemiei, cu peste 75.000 de cazuri, mai multe decât au fost înregistrate în provincia Hubei din China, locul unde a luat naştere coronavirusul la sfârşitul lunii decembrie.

„M-am săturat să fiu în urma virusului. Am fost în urma virusului încă din prima zi. L-am subestimat. Este mult mai puternic, mult mai periculos decât ne-am aşteptat”, a declarat guvernatorul statului New York Andrew Cuomo. În prezent, peste 1.000 de persoane au murit în New York din cauza COVID-19.

„Trebuie să ne pregătim. În următoarea săptămână vom înregistra din ce în ce mai multe cazuri. Nu trebuie să fim descurajaţi de acest fapt deoarece măsurile funcţionează şi vor funcţiona în continuare”, a declarat Dr. Deborah Birx, coordonatorul grupului operativ al Casei Albe pentru epidemia de coronavirus din SUA.

Fără măsurile de încetinire a numărului de infecţii, preşedintele Donald Trump estimează că Statele Unite ar fi putut înregistra până la 2,2 milioane de decese.