Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf. Alexandru Ilisie, OTP AM: Cel mai probabil companiile de la Bursa românească îşi vor rectifica bugetele pentru 2020 ca să includă şi impactul coronavirusului în economie

Autor: Tibi Oprea 02.04.2020
  • Bursa reflectă mişcările din economie cu un decalaj de şase luni, deci ce vedem acum pe Bursă s-ar putea să vedem în economia reală peste şase luni.

Alexandru Ilisie, director de investiţii la OTP Asset Management, administrator a circa 640 de milioane lei, spune că societăţile listate la Bucureşti care şi-au publicat deja bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anulul 2020 cel mai probabil şi-l vor rectifica în perioada următoare pentru a include şi impactul COVID-19 în economie.

„Companiile care şi-au prezentat deja bugetul până la acest moment nu cred că au cum să şi-l păstreze. Ca urmare a evenimentelor la care asistăm, pe care le putem numi black swan (lebăda neagră - n.red.), la care nimeni nu s-a aşteptat, mai mult ca sigur bugetele acestea vor fi scăzute, în cazul companiilor energetice, în cazul sectorului bancar. Dar avem şi sectoare unde s-ar putea să asistăm la surprize plăcute. Aici putem vorbi despre sectorul farmaceutic“, spune Ilisie.