Ce se întâmplă cu businessul din Suceava? Mai multe fabrici s-au închis, iar cele care încă funcţionează lucrează în mai multe schimburi ca angajaţii să nu se întâlnească

Autori: Cristina Roşca , Mădălina Dediu Panaete 02.04.2020

♦ Oraşul Suceava şi opt localităţi limitrofe au intrat în carantină în contextul în care luni existau circa 600 de cazuri în zonă, un sfert din totalul de la nivel naţional ♦ Suceava este un judeţ din eşalonul al doilea, ce adună 72.000 de angajaţi şi companii cu afaceri de 17,5 mld. lei în 2018, ultimul an pentru care există date publice ♦ Din punctul de vedere al businessului, se situează la jumătatea clasamentului în topul judeţelor din România.

Mai multe fabrici din judeţul Suceava s-au închis în ultimele zile în contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire de Covid-19 a crescut puternic. Mai exact, luni erau circa 600 de cazuri, un sfert din totalul de la nivel naţional.

În aceste condiţii, municipiul Suceava a intrat în carantină pe toată perioada stării de urgenţă, alături de localităţile limitrofe Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Scheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.