Cine este colonelul Daniel Derioiu, cel care a preluat peste noapte conducerea Spitalului Judeţean Suceava, după haosul generat de coronavirus şi de demisia managerilor

Autor: Alex Ciutacu 02.04.2020

Ministerul Apărării Naţionale a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, după ce managerii şi-au dat demisia în urma haosului generat de modul în care a fost gestionată pandemia de COVID-19.

Potrivit informaţiilor anunţate de minister, cel care va prelua conducerea spitalului este colonelul medic Daniel Derioiu, devenind manager – împreună cu o echipă formată din: director medical - locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, şef al logisticii - maior Lupaşcu Bebi, iar ofiţer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci.

Conform informaţiilor publicate de Spitalul Militar de Ugenţă „Regina Maria” Braşov, colonelul medica Daniel Ionuţ Derioiu este medic primar specializat în medicina de familie.

Acesta a studiat între 1993-1999 la Facultatea de Medicină Militară, Institutul Medico-Militar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, urmând ca până în 2000 să îndeplinească un stagiu la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Bucureşti.

Potrivit informaţiilor disponibile, între 2003-2005 Derioiu a făcut studii postuniversitare în medicină Tradiţională Chineză la First Military Medica University din Guangzhou, China.

Începând cu anul 2008, el şi-a făcut rezidenţiatul în Medicină de Familie până în 2013, când a obţinut titlu de medic specialist în Medicina de Familia.

În acelaşi timp, în perioada 2011-2014, Derioiu a urmat cursuri pentru atestare în Medicina de Urgenţă.

În anul 2018, Daniel Derioiu a obţinut titlul de Medic Primar în Medicină de Familie.

Doctorul militar colonel Daniel Ionuţ Derioiu îl înlocuieşte pe Florin Filip la conducerea spitalului, care şi-a dat demisia miercuri seara de la conducerea unităţii medicale, la doar o săptămână de la preluarea funcţiei.

Florin Filip şi Doina Ganea Motan au preluat managmentul Spitalului Judeţean Suceva acum o săptămână, după ce a fost suspendat constractul de managment al lui Vasile Râmbu.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de vineri