​Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: „Am transferat spitalele de la autorităţile locale în subordinea Ministerului Sănătăţii”. Guvernul face ceea ce a cerut Ziarul Financiar de o săptămână: centralizarea deciziei pentru echiparea spitalelor

Autor: Georgiana Mihalache 03.04.2020

​Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat că a transferat spitalele din subordinea autorităţilor locale în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar numărul de pacienţi a ajuns la 3.183 de persoane, în creştere cu 445 de persoane faţă de ziua precedentă. Este cea mai mare creştere înregistrată de la zi la zi de la debutul pandemiei în România.

„Toate spitalele vor fi transferate în subordinea Ministerului Sănătăţii. Suceava, Arad şi Deva sunt focarele de infecţie. Voi merge în fiecare regiune, am luat o serie de măsuri. La Suceava lucrurile încep să funcţioneze normal. Va fi pus în functiune şi un al treilea aparat PCR, să se facă 120 de teste pe zi. Acum sunt 150 de teste nelucrate. Am alocat peste 23 mil. lei pentru 35 centre în public şi privat pentru 115.000 de teste”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.
Ziarul Financiar scria de săptămâna trecută că este nevoie ca marile spitale din ţară, în mod esenţial cele judeţene, să intre sub coordonarea Ministerului Sănătăţii, care să stabilească urgent nevoile de echipamente pentru cadrele medicale.