Un nou judeţ ar putea deveni un focar de infecţie. Anunţul făcut de Ministrul Sănătăţii

Autor: Andrei Leonte 05.04.2020

Judeţul Constanţa este un potenţial focar de infecţie, dacă nu se iau măsurile necesare, a declarat, duminică, Nelu Tătaru. Ministrul Sănătăţii a vizitat două spitale din Constanţa, dar şi un centru de carantinare şi Spitalul Modular de pe Stadionul Portul, informează corespondetul MEDIAFAX.   

“La nivel de Constanţa avem un aflux mare de cetăţeni din exterior, un aflux care poate la un moment dat să deraieze, sau să deranjeze tocmai lucrul bine făcut în unităţile sanitare. Este un potenţial focar, dacă nu avem grijă şi dacă nu luăm acele măsuri de izolare, carantinare, identificare. Trebuie să avem mare, mare grijă la izolare şi la distanţarea socială şi trebuie să avem mare grijă de personalul nostru medical”, a declarat, duminică, Ministrul Sănătăţii.

Oficialul a vizitat Spitalul Judeţean Constanţa, Spitalul Militar, dar şi Sanatoriul Balnear Techirghiol, care este unul dintre cele două centre de carantinare din Constanţa, cât şi Spitalul Modular SMMIT, amenajat de MApN pe Stadionul Portul.

„La Suceava avem un focar pierdut de sub control. La Constanţa trebuie să avem foarte mare grijă la izolare şi distanţare socială. Sunt 77 de cadre izolate la nivelul judeţului Constanţa, dintre care 3 medici şi 5 asistenţi”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat duminică că în Constanţa un medic de familie infectat cu COVID-19 se află în stare critică la terapie intensivă.

Reamintim că Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa este unul dintre cele 7 centre de primire a bolnavilor cu coronavirus. De asemenea, pe litoralul constănţean au fost amenajate două centre de carantinare instituţionalizată pentru românii repatriaţi din Italia. 605 persoane au fost introduse până în acest moment în Hotelul Flora din staţiunea Mamaia şi în Sanatoriul Balnear Techirghiol.

Până în acest moment, în Constanţa au fost înregistrate 114 cazuri de infectare, două decese iar peste 800 de persoane se află în carantină.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de luni