Opinie Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: Domnilor, spuneţi răspicat românilor să cumpere Fabricat în România

Autor: Dragos Damian 06.04.2020

Mesaj către Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Dan Barna, Calin-Popescu Tariceanu, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Eugen Tomac, Dacian Ciolos:

Domnilor,

Am vazut in ultima vreme idei foarte bune din partea mediului de afaceri si initiative excelente de a promova Made in Romania. Totusi, insist, nu este corect s-o facem doar la greu, si apoi sa uitam s-o mai facem daca lucrurile revin la normal. Si nu este corect ca numai oamenii de afaceri sa vina cu ideile, asteptam mult de la liderii nostri, si nu intotdeauna bani. Romanii au nevoie de lideri care sa-i energizeze in numele unui interes sau ideal comun - ca tot se vorbeste mult de un Plan de Tara, iar dupa criza vom avea nevoie de unul mai mult ca oricand.

De 6 ani de zile indemn de doua ori pe an la a se cumpara Fabricat in Romania – este evident greu de crezut ca un om de afaceri nu are un interes anume - de fapt, nu am avut decat pur si simplu sa atrag atentia ca noi, romanii, suntem cei care putem pune umarul la crearea unei industrii puternice de manufactura, baza cresterii economice sustenabile.

Poate dac-o spuneti Dumneavoastra, va rezona mai puternic, cu siguranta va ajuta sa porneasca business-ul. Nu exista nici o masura economica sau fiscala care sa functioneze la fel de bine precum 20 de milioane de romani care cumpara fabricat in Romania.

Spuneti-o intr-una, nu numai acum. Spuneti-o inca, sa spunem, 6 ani de acum incolo. Stiu ca nu este usor, si poate multi se vor supara, asa cum si noi ne-am suparat cand nu am primit nici un fel de ajutor din alta parte.

Sau poate multi vor intelege si vor investi in Romania.

Fiti eroii nostri, ajutati-ne sa intelegem ce avem de facut si cum ne putem ajuta noi insine de-acum inainte, in asa fel incat pe viitor sa nu mai stam cu mana intinsa dupa ajutor, pentru ca s-ar putea sa nu avem de la cine primi.