Tudor Ciurezu, şeful SIF Oltenia, asediat în Bănie de fondurile de investiţii ale lui Eugen Voicu: Certinvest îi vrea capul lui Ciurezu şi cere demisia şi a altor persoane apropiate acestuia din cauză că atitudinea lor “dăunează grav intereselor acţionarilor”

Autor: Liviu Popescu 06.04.2020

Trei fonduri de investiţii ale Certinvest, societate de administrare de fonduri mutuale controlată de Eugen Voicu, solicită revocarea lui Tudor Ciurezu din funcţia de director general al SIF Oltenia şi din funcţia de administrator, dar şi a altor persoane din consiliul de administraţie al societăţii, pentru că “atitudinea acestora dăunează grav intereselor acţionarilor”.

Astfel SIF Oltenia (SIF5) a publicat luni la bursă o completare a ordinea de zi a şedinţei acţionarilor din 28 aprilie 2020 venită din partea a trei fonduri de investiţii a Certinvest, care deţin 5% din SIF5, respectiv Certinvest BET-FI Index (0,04%), Certinvest XT Index (0,0017%) şi Certinvest Acţiuni (4,95%).

“1. Aprobarea revocării administratorilor Carmen Popa, Anina Radu, Nicolae Stoian şi Tudor Ciurezu cu încetarea imediată a mandatului de administrator al acestora de la data aprobării prezentei hotărârii. 2. Aprobarea încetării mandatului de Director General al SIF Oltenia SA deţinut de dl. Tudor Ciurezu – Preşedintele Consiliului de Administraţie şi ridicării dreptului acestuia şi al administratorilor revocaţi de a reprezenta societatea în relaţiile cu terţii, de a încheia orice fel de acte sau operatiuni şi de a semna once fel de înscrisuri, cu aplicare de la data aprobării hotărârii de revocare a acestora din funcţia de administrator”, se arată la bursă.

În vara anului trecut o astfel de solicitarea la SIF Oltenia a venit şi de la SIF1 Banat Crişana şi SIF4 Muntenia, dar aceasta a fost respinsă de consiliul de administraţie al SIF Oltenia.

În solicitarea de completarea a ordinii de zi a AGA SIF Oltenia, Certinvest spune că atitudinea celor patru membri ai Consiliului de Administraşie al SIF Oltenia daunează grav intereselor acţionarilor — “în sensul în care acţionarii nu pot vota decât ce consideră oportun cei patru membrii, find încălcate astfel inclusiv dispoziţiile stabiIite de Autoritatea de Supraveghere Financiară al cărui rol stabilit de lege este de a autoriza, reglementa, supraveghea şi controla emitenţii din piaţa de capital. Atitudinea celor 4 membri ai Consiliului de Administraţie, a căror revocare o solicităm, sfidează drepturile acţionarilor precum şi Autoritatea de Supraveghere Financiară”.