BREAKING: Preşedintele Iohannis va prelungi starea de urgenţă. ”Săptămâna viitoare voi emite un decret”

Autori: Cosmin Pirv , Răzvan Botea 06.04.2020

Preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat că starea de urgenţă din România se va prelungi cu încă 30 de zile, decretul urmând să fie emis la începutul săptămânii viitoare.</div> „Sunt lucruri care se mişcă. Va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă.

Am solicitat guvernului să vină cu propuneri, să fie incluse în acest decret. Săptămâna aceasta vom elabora decretul şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control”, a declarat preşedintele Iohannis. 

„O primă concluzie ar fi că în comparaţie cu alte ţări creşterea numărului de persoane afecate de epidemie nu a fost aşa mare cum am observat de exemplu în ţări unde avem mulţi români, mă gândesc la Italia, la Spania. Acest lucru vine din faptul că din timp am luat măsuri foarte ferme. Trebuie să vă avertizez foarte clar: nu este momemntul să ne relaxăm”, a spus Iohannis.

„Sunt lucruri care se mişcă. Va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat guvernului să vină cu propuneri, să fie incluse în acest decret. La începutul săptămânii viitoare voi emite un un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control”, a mai spus şeful statului.