Boris Johnson, la terapie intensivă: a avut nevoie de 4 litri de oxigen

Ziarul Financiar 07.04.2020

Premierul britanic Boris Johnson, aflat la terapie intensivă din cauza infecţiei cu coronavirus, nu a fost pus pe ventilator, dar a avut nevoie de 4 litri de oxigen pe parcursul nopţii, scrie The Guardian.

The Guardian citează surse din spitalul St Thomas, care declară că Johnson nu a fost pus pe un ventilator, dar a avut nevoie de 4 litri de oxigen.

„Dl Johnson, în 55 de ani, nu a fost intubat, dar a avut nevoie de patru litri de oxigen la terapie intensivă”, au declarat sursele citate.

Pragul normal pentru terapie intensivă este de 15 litri, sursele sugerând că Boris Johnson a fost într-o stare de sănătate mai bună decât astfel de pacienţi în general.

Între timp, secretarul Michael Gove a ezitat să ofere detalii noi despre starea de sănătate a premierului britanic.

„Premierul este internat la terapie intensivă şi primeşte cel mai bun tratament de la echipa spitalului St. Thomas. Speranţele şi rugăciunile noastre se îndreaptă către el şi familia sa”, a declarat Gove la BBC Breakfast.

„Premierul îşi iubeşte ţara, este un om care mereu doreşte să fie cel mai bun, să schimbe ceva în bine. Cu toţii sperăm că se va însănătoşi cât mai curând posibil”, a mai adăugat secretarul.

Boris Johnson a primit încurajări de la lideri politici din întreaga lume, precum Justin Trudeau, Emmanuel Macron şi Ursula von der Leyen.