Antibiotice Iaşi reia producţia de Paracetamol şi Novocalmin, două medicamente folosite în tratarea unor simptome de coronavirus

Autor: Georgiana Mihalache 07.04.2020

Antibiotice Iaşi, unul dintre cei mai mari producători locali de medicamente, a decis să reia producţia de Paracetamol şi Novocalmin (metamizol sodic, medicament eliberat pe bază de reţetă).

Motivul reluării producţiei pentru aceste două produse este dat de criza coronavirusului, fiind substanţe folosite în tratamentul febrei provocate de coronavirus.

”Suntem permanent vigilenţi la nevoile pacienţilor şi medicilor români şi ne adaptăm planurile de producţie pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din piaţă. Antibiotice Iaşi dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizaţii de punere pe piaţă), materii prime, know-how-ul de fabricaţie, pentru a fi capabilă în orice moment să producă şi să livreze o întreagă gamă de medicamente pentru milioane de pacienţi, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul şi Novocalminul în fabricaţie a fost luată pentru că suntem şi vom rămâne solidari faţă de sistemul medical românesc, faţă de toţi pacienţii români”, a spus Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi.

Cererea de paracetamol a fost una crescută, fapt ce a determinat solicitări mai mari din partea farmaciilor şi a spitalelor pentru acest produs. De altfel, pentru a răspunde cererii, Zentiva Bucureşti de exemplu, şi-a dublat producţia de paracetamol.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de miercuri