Airbnb atrage investiţii noi de 1 miliard de dolari, după ce pandemia de COVID-19 a ameninţat listarea bursieră anunţată

Autor: Alex Ciutacu 07.04.2020

Compania Airbnb a atras 1 miliard de dolari într-o nouă rundă de finanţare finalizată la începutul săptămânii, în contextul în care pandemia de COVID-19 afectează businessul şi planurile acestuia de a se lista pe bursă în 2020, potrivit FT.

Compania care operează platforma de închiriere pe termen scurt a anunţat luni că firmele de investiţii Silver Lake şi Sixth Partners au pus pe masă capital nou, fără a da însă detalii referitoare la condiţiile financiare ale tranzacţiei.

„În timp ce condiţiile actuale generează un climat dificil pentru industria ospitalităţii, dorinţa de a călători şi de a avea parte de experienţe autentice este fundamentală şi de durată”, a transmis Egon Durban, co-executiv al firmei de investiţii Silver Lake.

Injecţia de capital ar putea ajuta Airbnb să treacă printr-o încetinire prelungită a economiei, care ar forţa compania să amâne planurile de listare la bursă.

Înainte de pandemie, Airbnb discuta şi despre posibilitatea unei listări directe, care nu cuprinde capital nou din partea investitorilor.

Săptămâna trecută, FT a scris că Airbnb şi-a redus evaluarea internă cu 16%, la 26 miliarde dolari, în baza efectelor generate de restricţiile de călătorie şi de celelalte măsuri impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului la nivel global.