Vladimir Sterescu, CGS România, la ZF Live: Economia trebuie repornită cât mai repede. Eu nu credeam că va sta închisă o lună

Autor: Cristina Bellu 07.04.2020

Vladimir Sterescu, country manager al CGS România, subsidiara locală a companiei americane cu acelaşi nume, principalul furnizor de servicii de outsourcing de pe piaţa autohtonă, consideră că economia ar trebui repornită cât mai repede pentru a se putea diminua impactul generat de pandemia de COVID-19 asupra businessurilor din România.

“Faptul că o economie se opreşte nu este bine, iar lucrul acesta este cu atât mai puţin bun pentru România. Consider că economia ar trebui repornită cât mai repede. Nu credeam că va sta închisă o lună de zile”, a spus Vladimir Sterescu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El consideră că statul ar trebui să înceapă să se împrumute masiv în perioada imediat următoare, fonduri pe care ar trebui să le aloce unor planuri de investiţii pe termen lung, nu în plata salariilor.

“Observând evoluţia pieţei de capital de la Bucureşti, consider că este o perioadă bună în care statul ar putea să investească în companii strategice din sectoare precum industria farma, industria energetică”.