Ministerul Economiei: Pro-Optica şi IOR au dezvoltat şi produs un scanner termic de concepţie 100% românească

Autor: Dorin Oancea 07.04.2020

Pro-Optica şi IOR au creat un parteneriat pentru dezvoltarea şi fabricarea unui scaner termic, care permite scanarea precisă şi rapidă pe fluxuri de acces persoane şi alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depăşesc limita febrei, anunţă Ministerul Economiei. 

Produsul, denumit CONDOR SR-FS, poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituţii publice, etc.

“Am văzut deja că se pot produce izolete româneşti, iar ROMARM va începe să producă, în curând măşti. Acum, alte două companii din industria naţională de apărare specializate în optică, una cu capital privat, Pro-Optica, şi alta cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Întreprinderea Optică Română – IOR şi-au unit eforturile pentru a produce în ţara noastră un scaner termic”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Produsul, 100% concepţie româneacă, este dezvoltat de Pro-Optica, societate cu capital privat, şi lansat în fabricaţie la IOR, societate aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, având certificat militar militar emis de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare.